Rólunk

A rendezvény célja minőségi régizenei képzést nyújtani érdeklődő fiatal, pályakezdő zenészeknek, illetve különösen motivált amatőröknek. A résztvevők a hangszeres műhelymunka mellett zenetörténeti, zenetudományi alapokat is kapnak. Az ötnapos kurzus zárásaként közös koncerten mutatják be a tanultakat.

Miben más a rendezvény, mint a többi régizenei kurzus?

Célunk, hogy a régizenét közel hozzuk az érdeklődő, tehetséges fiatalokhoz. Nem “elefántcsonttoronyba zárkózott” eseményt szeretnénk létrehozni, ahol a “már mindent látott”, hosszú ideje a műfajt művelő, egymást jól ismerő, külföldi tapasztalattal is bíró, sokféle kurzust megjárt muzsikusok összegyűlnek és eszmét cserélnek, hanem olyan fiatal, esetleg tapasztalatlan, de a régizene iránt erősen érdeklődő zenészek jelentkezését várjuk, akiknek egyébként nem lenne lehetőségük más, meglehetősen drága, “bennfentes” kurzusokon részt venni, de szeretnének belekóstolni a műfajba, illetve elmélyülni a régizene-játszás rejtelmeiben. Egyszóval: ha érdekel a barokk, de nem tudod, hol kezdd, akkor a Csodaforrás éppen Neked szól!

Ennek érdekében, bár a saját területükön kiemelkedően tehetséges előadókat hívunk tanítani, a kurzus és a szállás díját igyekszünk a lehető legalacsonyabban tartani, hogy az anyagiak miatt ne kelljen lemondani a jelentkezésről egyetlen szerényebb háttérrel bíró fiatal tehetségnek sem. (Ezt olyannyira komolyan gondoljuk, hogy a későbbiekben tervezzük egy ösztöndíj-program kidolgozását is, amelynek segítségével hangszerenként egy hallgató teljes mértékben mentesülne a kurzusdíj és/vagy a szállás költségeinek megfizetése alól.)

Mivel a régizene komplex műfaj, fontosnak tartjuk a hallgatók elméleti képzését is, ezért zene- és stílustörténeti előadásokkal segítjük a minél jobb megértést, amely hitünk szerint a hiteles régizene-játszás egyik kulcsa.

Természetesen a legkiemelkedőbb hallgatókkal akár a komolyabb, hosszabb távú együttműködés is lehetséges a későbbiekben.

%d blogger ezt szereti:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close